Ett värdigt & fridfullt slut

Artikel

Ett värdigt & fridfullt slut

Emma Liljegren

Av Emma Liljegren

Det kan ibland vara svårt att fatta beslut om när det är dags att låta sin bästa vän få somna in. Känner du dig osäker hjälper vi dig gärna genom vår professionella bedömning att hitta rätt beslut för att slippa onödigt lidande.

Ett värdigt & fridfullt slut

Vi på Veterinärhuset gör alltid vårt bästa för att den sista stunden ska bli så lugn och fin som möjligt. Vi är måna om att ni direkt får komma in på ett rum och inte behöva sitta i ett väntrum. 

När ni kommer till oss får ni underteckna anhållan om avlivning och hur ni vill göra med kroppen efteråt. De flesta ägare väljer att vara med under hela tiden och har ni barn brukar dom ofta ta det lugnt och får förstå vad som händer. 

Hur går det till? 

Först får djuret en spruta med lugnande medel som gör det trött. Därefter lägger en sköterska en kanyl i något av benen. I kanylen ges sedan en överdos av narkosmedel som får hjärtat att stanna och djuret somnar då lugnt in utan smärta.  

Du får gärna stanna kvar en stund efteråt om så önskas.

Vad händer efteråt? 

Vi samarbetar med ett familjeföretag utanför Hässleholm vid namn Cremit. Väljer man separat kremering kommer urnan tillbaka till oss efter cirka 4 veckor, vi ringer då upp dig.
Vid gemensam kremering sprids askan i deras fina minneslund där man året runt kan komma och besöka. Skulle du vilja ta hem kroppen för egen begravning behöver du kontakta kommunen om tillåtelse av plats för detta. 

Låt oss gärna veta om vi kan göra något för att underlätta för dig!