Bilddiagnostik

Ultraljud används för att undersöka de flesta av kroppens organ och är en viktig del i det diagnostiska arbetet.

Ultraljud är också ett bra hjälpmedel när urinprov ska tas sterilt samt provtagning av t.ex. lymfkörtlar, lever, mjälte, misstänkta tumörer i bukhålan etc. Vi har en högpresterande ultraljudsmaskin som kontinuerligt används av veterinärer specialiserade inom området.

Att tänka på inför en ultraljudsundersökning. Hunden eller katten bör helst vara fastande i 8-12 timmar före besöket för bukultraljud. Om magsäcken är fylld med mat så kan den nämligen dölja andra organ. Det är också uppskattat om din hund eller katt inte har kissat 2-3 timmar innan undersökningen då vi ofta tar ett sterilt urinprov ultraljudsguidat. Vid ultraljud av hjärtat krävs ingen specifik förberedelse.

Även röntgen är en viktig del av det diagnostiska arbetet och används framförallt för att undersöka skelettet och brösthålan.

Bukorganen kan också undersökas med röntgen, även om ultraljud är den föredragna undersökningen. Vi har en modern direkt digital röntgenenhet. Att tänka på inför en röntgenundersökning Röntgen av brösthåla och buk går oftast bra att utföra utan att ge lugnande medel. Röntgen av skelettet kräver nästan alltid att hunden eller katten får lugnande medel då det är viktigt att den ligger helt stilla under undersökningen.

Specialistområden

Tandavdelning

Vårt tandteam inriktar sig på hundens och kattens munhälsa. Boka in en tandbehandling; vårt tandvårdspaket inkluderar bland annat narkos, tandstensborttagning och röntgen.

Operationsavdelning

Vår kirurgiska avdelning utför kastrationer av hund, katt och kanin. Vi har även möjlighet att utföra mer avancerad buk- samt mjukdelskirurgi. Vi tar emot patienter för både planerade och akuta operationer.

Laboratorium

Vi har ett modernt och välutrustat laboratorium som säkerställer kvaliteten och ger snabba och tillförlitliga provsvar.